Ethereum wallets

Ethereum wallets - de beste ethereum wallets voor Nederland - BitcademyOmdat Ethereum een populaire cryptovaluta is, zijn er ook veel verschillende opties voor het opbergen van je Ether. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke cryptowallet het beste voor je is. Hier is een lijst van de beste Ethereum wallets:

Overzicht van de beste Ethereum wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency walletsAls het gaat over goede cryptowallets kan de Ledger Nano S natuurlijk niet uitblijven. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, worden je Ethers of Ethereum tokens offline opgeslagen. Het apparaat kan je vervolgens overal mee naar toe nemen, of veilig opbergen. Als je je Ether weer wilt uitgeven, dan koppel je simpelweg de Ledger Nano S aan een laptop of een ander apparaat. Omdat je Ether offline staat, kunnen hackers er niet zomaar bijkomen en zo staan je cryptomunten dus super veilig.

De Ledger Nano S is een zogenaamde ‘multi-currency wallet’, wat inhoudt dat er verschillende cryptovaluta op de wallet opgeslagen kunnen worden. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Trezor - Hardware wallet - Wallet kopenNet als de Ledger Nano S is de Trezor een hardware wallet. Je cryptocoins staan dus offline, buiten het bereik van hackers. Je kan alleen toegang krijgen tot je Ether op de Trezor zelf met het invoeren van een wachtwoord. Oftewel, een zeer veilige manier voor het opbergen van je Ether.

Aanvankelijk ondersteunde Trezor alleen Bitcoin, maar met de MyEtherWallet web interface kan de wallet nu ook gebruikt worden voor Ether en alle Ethereum tokens (ERC20). De cryptocurrency kan je weer uitgeven door je Trezor wallet te koppelen aan je laptop of een ander device.

BEKIJK DE TREZOR WALLET

Exodus is de eerste desktop wallet die meerdere cryptocurrencies ondersteund, oftewel, de eerste multi-currency wallet. De Exodus wallet staat onder andere bekend om een zeer gebruiksvriendelijke user interface. Daarnaast is het ook de eerste desktop wallet met ‘Shapeshift’. Dit is een optie om binnen je wallet je cryptocoins om te wisselen voor andere cryptocoins die de wallet ondersteund.

Exodus ondersteund momenteel 11 verschillende cryptocoins, waaronder Ether. Daarnaast ondersteund Exodus ook verschillende Ethereum tokens.
Exodus wordt ondersteund door Mac, Linux en Windows.

DOWNLOAD DE EXODUS WALLET

MetaMask logo - Ethereum walletMetaMask is een zeer populaire Ethereum wallet. Het kan gezien worden als een soort browser die je toegang geeft tot het Ethereum netwerk. Je installeert MetaMask als een existentie in je internetbrowser. Je kan met MetaMask niet alleen Ether of Ethereum tokens opslaan en verzenden, maar ook toegang krijgen tot dApps op het Ethereum netwerk. Een voorbeeld hiervan is de exchange EtherDelta. Met MetaMask krijg je direct toegang tot EtherDelta en kun je gelijk cryptocurrency verhandelen.

MetaMask kan gratis geïnstalleerd worden op Firefox en Google Chrome extensies en ondersteund alle Ethereum tokens.

DOWNLOAD DE METAMASK WALLET

Ondanks dat MyEtherWallet wordt gezien als een online wallet, functioneert MyEtherWallet anders dan de traditionele online wallets. Met MyEtherWallet heb jij namelijk eigenschap over de private key(s), in tegenstelling tot andere online wallets, waar de organisatie de private key(s) voor jou beheert.

MyEtherWallet heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap-functie. Ook kan je MyEtherWallet connecten met verschillende hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en Trezor. MyEtherWallet ondersteund Ether en alle Ethereum tokens.

MAAK EEN NIEUWE MYETHERWALLET AAN

Coinbase is een online wallet en crypto-exchange waar cryptovaluta, waaronder Ether, verhandeld kunnen worden. Het is een gemakkelijke manier om je cryptovaluta op te slaan, voornamelijk als je je cryptovaluta ook hebt gekocht op Coinbase. Een nadeel van dit soort online wallets is dat je cryptocurrency ”gevoelig” is voor hackers. Omdat op exchanges een hele hoop cryptomunten online staan opgeslagen is dit een populair target voor hackers geworden. Nou is het wel zo dat Coinbase een vooraanstaande wallet-provider is en het waarschijnlijk niet zomaar gehackt zal worden. Wees wel altijd voorzichtig met online wallets. 

MAAK EEN COINBASE ACCOUNT AAN