Cryptopia exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Cryptopia review en handleiding

Wat is Cryptopia?

Cryptopia is opgericht in 2014 als een hobby van de twee oprichters, maar het platform groeide al snel uit tot een grote cryptocurrency exchange met meer dan een miljoen gebruikers in december 2017. De exchange biedt een uitgebreid assortiment aan cryptocurrencies. Van de meest populaire cryptomunten tot hele kleine coins met een laag handelsvolume. 

Als beginnende handelaar is Cryptopia een leuke plek om te starten. Voor de wat meer ervaren crypto-traders raden wij echter aan om een exchange te kiezen met betere grafieken en analyse tools (zoals Binance). Niet te min werkt het platform erg soepel en de handelskosten zijn ook vrij laag.

Het platform stelt je in staat om bitcoins en altcoins te kopen tegen de prijzen die andere gebruikers aanbieden en deze te verkopen voor de prijs die jij denkt te krijgen. Hun website heeft ook een volledig functionele online winkel waar je bijna alles kunt kopen, van cadeaubonnen tot koptelefoons tot een auto, met cryptocurrency.

Bitcoin en andere valuta’s kunnen gratis tussen gebruikers worden overgedragen, omdat het wordt doorgegeven via Cryptopia in plaats van op de blockchain. Je kunt ook een veiling opzetten, waarmee je van je cryptocurrency echte items en services kunt maken. Het is een volledig P2P-exchange, wat betekent dat je rechtstreeks van andere gebruikers koopt.

Eigenschappen:

  • Aantal actieve gebruikers: 1,4 miljoen +
  • Aantal trading pairs: 578+
  • Trading fee: 0,2%
  • Fiat / Crypto: Alleen NZD / Crypto

Eigenschappen van Cryptopia

  • Marktplaats: de marktplaats voor Cryptopia is waarschijnlijk wel een van de meest innovatieve eigenschappen. De marktplaats is vergelijkbaar met andere websites die worden gebruikt voor het kopen, verkopen en verhandelen, maar in plaats van fiat-valuta’s te gebruiken, voeren gebruikers transacties uit in cryptocurrencies.
  • Arbitrage: Wat mensen leuk vinden aan Cryptopia is hun Arbitrage-functie, waar je de prijzen van crypto’s kunt zien op andere exchanges. Met deze informatie kunnen gebruikers een goede beslissing nemen, zodat ze een betere deal krijgen. Dit kan handig zijn om wat geld te verdienen aan minder populaire cryptocurrencies, omdat er grote prijsverschillen kunnen zijn per exchange.
  • Coininfo: de exchange heeft ook actuele informatie over de meer dan 500 munten die op de website worden verhandeld. De relevante informatie wordt op een eenvoudige manier vermeld in CoinInfo. Hier vind je informatie als de algehele beoordeling, algoritmen, netwerk, verbindingsnummer, wallet status, lijst status en block hoogte.
  • Paytopia: Paytopia is een snelle en gemakkelijke plaats om de producten en services van Cryptopia te kopen, inclusief verschillende promotietools voor je aanbiedingen, te betalen met Dotcoin en beschikbaar op abonnementen per maand.
  • Loterij: de exchange heeft ook een eigen loterij. Je kunt deelnemen en een dagelijkse of maandelijkse loterij winnen, die meestal prijzen uitreikt voor de eerste, tweede en derde plaats. Op het moment van schrijven was het Lotto-gedeelte van de website niet recentelijk bijgewerkt.
  • Mineshaft: Mineshaft is het mining-platform van Cryptopia dat is ontworpen om met verschillende cryptocurrencies te werken. Het ondersteunt een ongelooflijke reeks miners, waaronder degenen die alleen één GPU of CPU, ASIC-masters gebruiken en iedereen daartussenin.

Cryptopia fees

Er zijn twee soorten fees die je tegenkomt bij Cryptopia.

Verhandelen – Er zijn vergoedingen voor het overdragen van cryptos van de ene wallet naar de andere. Deze kosten zijn afhankelijk van de valuta die wordt overgeboekt en andere factoren.

Opnemen – Overdrachtskosten zijn van toepassing wanneer je cryptocurrency of NZD van je account haalt. Wanneer je cryptocurrency opneemt, verplaatst je ze in feite van de Cryptopia-wallet naar je eigen account, wat betekent dat je een kleine fee moet betalen. Er zijn echter geen kosten voor het overbrengen van altcoins tussen gebruikers op Cryptopia, omdat ze in de Cryptopia-wallet blijven, maar gewoon een andere persoon toegang verlenen.

Kopen en verkopen op Cryptopia: een stappenplan

Registratie

Registreren op Cryptopia is vrij eenvoudig. Het is namelijk niet veel anders dan op de meeste websites. Ga naar cryptopia.co.nz en klik rechtsboven in op “Register”

Stappenplan kopen en verkopen op Cryptopia: registeren

Je komt vervolgens bij het registratievenster, dat er als volgt uitziet:

Stappenplan kopen en verkopen op Cryptopia: registeren

Vul je gegevens in en klik op “Create Account”. Je ontvangt vervolgens een mail op het e-mailadres dat je in het bovenstaande venster hebt ingevuld. Klik in de mail op “Verify Email” om je registratie te voltooien.

Je wordt vervolgens weer doorverbonden naar de website en je krijgt het volgende scherm te zien:

Stappenplan kopen en verkopen op Cryptopia: registeren

Bekijk je mail-inbox en vul de code in. Klik vervolgens op “Verify

Stappenplan kopen en verkopen op Cryptopia: registerenNu het is tijd om geld op je account te zetten, zodat je daar cryptocurrency van kan kopen. Klik hiervoor op het Bitcoin logo > Deposit.

Geld op je account zetten

Je kunt nu zoeken in de lijst van de coins de beschikbaar zijn op de exchange. De bedoeling is dat je nu een cryptomunt kiest die je op je account wilt zetten. Voor dit voorbeeld zullen we Litecoin kiezen, omdat de transactiekosten van LTC relatief laag zijn en omdat er veel Litecoin markten zijn op Cryptopia. Typ bovenin de zoekbalk “Litecoin” in en klik rechts op het resultaat op “Next”.

Stappenplan kopen en verkopen op Cryptopia: geld op je account zetten

Je komt nu op de deposit-pagina van Litecoin. Op deze pagina vind je het deposit-adres van LTC. Kopieer alvast dit adres, want die ga je straks nodig hebben.

Stappenplan kopen en verkopen op Cryptopia: geld op je account zetten

Het wordt nu tijd om ergens LTC te kopen om op je account te zetten. Een makkelijke manier om dit te doen is via LiteBit.eu. Op LiteBit zou je dan hier (zoals aangegeven in de afbeelding hieronder) het gekopieerde LTC deposit-adres plakken.

BELANGRIJK: dubbelcheck altijd of het adres klopt. Transacties op de blockchain zijn onomkeerbaar.

LiteBit deposit adres

Zodra de LTC op je account staat, kan je het gaan verhandelen voor andere cryptocurrencies. Laat het traden beginnen!

Cryptocurrency kopen op Cryptopia

Stappenplan kopen en verkopen op Cryptopia: cryptocurrency kopenOp de homepagina, klik onder “Exchanges” op “Markets”. Je komt nu op de exchange. In de kolom linksboven kun je de cryptocurrency zoeken die je wilt gaan kopen. In dit voorbeeld zullen we EOS kopen.

Vergeet daarvoor niet eerst het kopje “LTC” aan te klikken, aangezien je momenteel LTC op je account hebt staan.

 

Stappenplan kopen en verkopen op Cryptopia: cryptocurrency kopen

Zodra de pagina van de cryptocurrency die je wilt gaan kopen is geladen, zie je de kolommen onder de grafiek. De kolom met de titel “BUY EOS”  zijn de mensen die de cryptomunt willen kopen en de kolom met de titel “SELL EOS”  zijn de mensen die de cryptomunt willen verkopen. 

Stappenplan kopen en verkopen op Cryptopia: cryptocurrency kopen

Voor het kopen van je gekozen cryptomunt gebruik je de eerste kolom (zie de afbeelding hierboven). Voor het verkopen van je gekozen cryptomunt gebruik je de laatste kolom.

Je kan handmatig een prijs invoeren. Een andere optie is om een prijs aan te klikken in het orderboek (zie de onderstaande afbeelding). Dit is iemand die het voor die prijs aanbiedt, dus is de kans groter dat je order onmiddellijk wordt ‘gevuld’. 

Klik als laatst op de knop “Buy EOS” als je koopt en op de knop “Sell EOS” als je verkoopt.

Stappenplan kopen en verkopen op Cryptopia: cryptocurrency kopen

Zodra je order is geplaatst komt hij onderin de “My Open Orders” kolom te staan, totdat hij volledig is ‘gevuld’. Je nieuwe cryptocurrency is vervolgens te vinden onder Bitoin logo > Balances.

Cryptopia social media:

Delen